23.10.2017

Vetoomus suomalaisille

Parin kuukauden aikana noin 150 ihmistä antoi elämänsä Jeesukselle Uusi testamentti -seurakunnan kesäkampanjan kautta.

Venäjän helluntaikirkon seurakunnat ovat uskollisia Jumalalta saamalleen kutsulle: evankelioimistyö jatkuu. Kymmenet uskovien tiimit kiertävät seuduilla, joilla on evankelioitu hyvin vähän tai ei lainkaan. Aina ei kohteena ole syrjäkylä jossain kaukana, vaan joskus toiminta kohdistuu suurkaupungin vilinässä ja sen laitamilla toivoa etsiviin ihmisiin.

Pietarin Uusi testamentti -helluntaiseurakunnasta löytyi yli 30 jäsentä, jotka kesällä jättivät perheensä ja työnsä pariksi kuukaudeksi levittääkseen pelastuksen sanomaa. Tiimit kiersivät Leningradin läänissä 13 paikkakunnalla, joilla ei ole evankelista seurakuntaa.

Vaikka Venäjällä on viime aikoina tullut voimaan uusia lakeja, jotka pyrkivät rajoittamaan evankelioimista, ja vaikka yleinen propaganda leimaa evankeliset seurakunnat kultiksi, silti ihmisillä on evankeliumin jano. Se näkyi selvästi siinä, että näiden parin kuukauden aikana noin 150 ihmistä antoi elämänsä Jeesukselle Uusi testamentti -seurakunnan kesäkampanjan kautta. Monien puolesta rukoiltiin ihan kadulla.

Pietarin uskovat vetoavat suomalaisiin kristittyihin ja pyytävät rukoilemaan, että näille 13 paikkakunnalle saataisiin vuoden kuluessa perustettua seurakunta. Venäjän seurakunnille on tärkeää tietää, että Suomesta käsin ollaan heidän tukenaan.

Toistaiseksi uskoon tulleisiin pidetään säännöllisesti yhteyttä pääseurakunnasta käsin. Seurakunta iloitsi myös netin käytön mahdollisuuksista: nämä uskoon tulleet voivat katsoa jumalanpalveluksia suorana netin kautta sekä myös sinne talletettuja ohjelmia. Puolen vuoden aikana yli 3500 ihmistä onkin käynyt katsomassa seurakunnan YouTube-kanavaa.

Pietarissa on yli viisi miljoonaa asukasta ja sitä ympäröivässä Leningradin läänissä vielä lähes kaksi miljoonaa lisää: se on haaste, johon Venäjän seurakunnat tarvitsevat suomalaistenkin tukea.

Haluatko auttaa työtämme?