29.9.2017

 

Israel Jumalan uskollisuuden kohteena

Niilo Närhi

Toiminnanjohtaja

On hienoa, että meillä on luettavanamme ja tutkittavanamme Raamattu, joka on Jumalan ilmoitus ihmiskunnalle. Pyrkiessämme rakentamaan suhdettamme Jumalaan on tärkeää oppia tuntemaan Hänen olemustaan.

 

 

Luomakuntaa katselemalla pystymme päättelemään jotain Jumalan ominaisuuksista. Halutessamme tutustua Häneen paremmin meidän tulee kääntyä Raamatun puoleen, sillä vain Pyhissä kirjoituksissa Jumala kertoo laajemmin, minkälainen Hän on.

Yksi Jumalamme ihana ominaisuus on uskollisuus, joka pitää sisällään ajatuksen tukemisesta, kannattamisesta ja luotettavuudesta. Raamattu mainitsee kymmeniä kertoja Jumalan olevan uskollinen. Tämä ominaisuus tulee myös vahvasti ilmi hänen teoissaan ja siinä, miten Hän käsittelee Hänestä turvaa etsiviä. Se näkyy muun muassa siinä, että Hän pitää lupauksensa ja liittonsa eikä salli omiaan kiusattavan yli voimien.

Paavali kertoo kirjeessään Timoteukselle, että Jumalan uskollisuuden säilyminen ei ole edes riippuvainen meidän uskollisuudestamme, 2 Tim. 2:13. Jumala ei yksinkertaisesti voi kieltää omaa olemustaan. Se, että tämä ei ole pelkkää sanahelinää, tulee ehkä voimakkaimmin vahvistetuksi valitun kansan, juutalaisten, elämässä.

Israel sai Jumalalta suuret lupaukset heille varatusta siunauksesta, tehtävästä ja omasta maasta, mutta myös varoituksen uskottomuuden seurauksista. Historia osoittaa Herran palvelijoiden lausumien sanojen totuudellisuuden. Käännettyään selkänsä Jumalalle juutalaiset ovat joutuneet läpikäymään käsittämättömiä kärsimyksiä. Uskottomuudestaan huolimatta he ovat kokeneet myös Jumalan lupauksien paikkansapitävyyden. Heiltä vietiin luvatun maan hallinta ja kansa sai maistaa pakkosiirtolaisuuden, hajaannuksen ja pakanakansojen vihan karvaita hedelmiä. Tänään, niin uskomattomalta kuin se kaiken koetun jälkeen tuntuukin, he asuvat taas itsenäisinä isiensä maassa. Jumala on totisesti osoittanut uskollisuutensa.

Raamatun ennustuksien mukaan Israelilla on edessään vielä olemassaolonsa suurimmat koetukset, mutta myös sellaiset siunauksien sateet, joita se ei ole historiansa aikana kokenut. Osoituksena siitä, että olemme astumassa kohti uutta aikakautta, Pyhä Henki on alkanut kosketella juutalaisia tavalla, jota emme aikaisemmin ole kokeneet. Israeliin on syntynyt kymmenittäin uusia seurakuntia ja pelastuksen vastaanottaneiden määrä kasvaa päivittäin.

Iloitsemme suuresti siitä, että saamme Avainmediana olla mukana todistamassa Jumalan suurenmoista uskollisuutta kansaansa kohtaan!

”Sillä ei Jumala armolahjojansa ja kutsumistansa kadu.” Room. 11:29